DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Creative Challenge Contest – Muziek

De Creative Challenge Contest! is ten einde en alle inzendingen die meedingen naar de juryprijs en de publieksprijs zijn binnen!

Onze winnaars:  Birgitta d Leeuw – 1st prijs en Teuny Bakker – publiek prijs! Gefeliciteerd!

Creativiteit is een oneindige bron, maar we kunnen allemaal op z’n tijd wat inspiratie gebruiken!

Je kunt hierboven alle inzendingen bekijken. Door op de afbeelding te klikken kan je het vergroten en kijken wie het gemaakt heeft en de beschrijving lezen.

De jurywinnaar van de Creative Challenge Contest krijgt een 1-daagse DIY Textile School workshop naar keuze.  De publiekswinnaar kan een cadeaubon van DIY Textile School van €40,- tegemoet zien.

Wat was het plan?

Muziek is bij de CCC zowel uitgangspunt als inspiratie. Muziek is goed voor je humeur, verlaagt stress en het kan je focus verbeteren. Muziek helpt ons in moeilijke tijden en is een bron van expressie en hoop.
We hebben vijf soorten pakketjes gemaakt, elk gevuld met verschillende materialen, meestal nieuw maar soms ook hergebruikt. Lapjes textiel én andere objecten. Aan jou de uitdaging om deze spulletjes een nieuw leven te geven als 2D of 3D kunstwerk. Breng recycling naar een nieuw niveau! Daarna maak je een mooie foto van je werkstuk en die upload je naar onze website. Onze jury kiest het beste werk, maar ook de bezoekers van de website mogen hun favoriet kiezen. De twee prijswinnaars krijgen een leuk cadeau.

Elk van de vijf pakketsoorten draagt de naam van een liedje: ‘Take a Chance on Me‘, ‘Brandend Zand‘, ‘Graceland‘, ‘A Whiter Shade of Pale‘ en ‘Celebration‘. Voor een impressie van de pakketten zie de foto’s hieronder.

Benieuwd wat jij er mee zou doen?

Niet belet je om een pakketje voor jezelf te kopen. De wedstrijd mag dan wel voorbij zijn maar het is altijd leuk om jezelf uit te dagen.

Je kunt jezelf prikkelen met de drie regels die we voor de wedstrijd hadden:

  1. Luister (nogmaals) naar het liedje van je pakket en laat je inspireren door de beelden of herinneringen die de muziek oproept. We willen straks graag van je horen, wat je heeft geïnspireerd.
  2. Gebruik alle materialen van het pakketje in je kunstwerk. Je bent er verder volstrekt vrij, in hoe je dat doet. Je mag het materiaal uit elkaar halen, elkaar zetten, verbeteren, verbergen, verven, naaien, borduren, lijmen, schroeien. Je mag driedimensionaal werken, of in het platte vlak.
  3. Eigen materialen toevoegen? Ja, dat is toegestaan, maar – let op! – niet meer dan 20% van het totaal gebruikte materiaal. Recycle zoveel mogelijk.

Als het af is mag je altijd een foto naar ons sturen dan zetten wij die in de Gallerij er bij nadat we de winaar hebben bekend gemaakt.

*) Als je werk inzendt, wordt je naam (niet je emailadres) vermeld bij de foto van je werk; beiden worden gepubliceerd op de website van DIY Textile School. Deze informatie kan door DIY Textile School (maar alleen in het kader van de Creative Challenge Contest) ook worden gebruikt op social media. Je emailadres hebben we nodig voor als je hebt gewonnen. Er wordt verder geen informatie gedeeld met derden.