DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Creative Challenge Contest, de spelregels

Wat is het plan?

We hebben vijf soorten pakketjes gemaakt, elk gevuld met verschillende materialen, meestal nieuw maar soms ook hergebruikt. Lapjes textiel én andere objecten. Aan jou de uitdaging om deze spulletjes een nieuw leven te geven als 2D of 3D kunstwerk. Breng recycling naar een nieuw niveau! Daarna maak je een mooie foto van je werkstuk en die upload je naar onze website. Onze jury kiest het beste werk, maar ook de bezoekers van de website mogen hun favoriet kiezen. De twee prijswinnaars krijgen een leuk cadeau.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elk van de vijf pakketsoorten draagt de naam van een liedje: ‘Take a Chance on Me‘, ‘Brandend Zand‘, ‘Graceland‘, ‘A Whiter Shade of Pale‘ en ‘Celebration‘. Voor een impressie van de pakketten zie de foto’s hieronder.

Meedoen aan de CCC?

Koop een pakketje. Daarmee ben je officieel ingeschreven voor de CCC. Een pakketje kost €20 voor het materiaal,  btw én het recht om deel te nemen aan de wedstrijd.

Wij sturen je per email een bevestiging met de informatie die je later nodig hebt om een foto van je werk in te sturen en écht deel te nemen. Zodra het pakketje arriveert, kun je aan de slag! Je hebt tot 4 oktober om je werk in te sturen. Er zijn drie regels die je moet onthouden:

  1. Luister (nogmaals) naar het liedje van je pakket en laat je inspireren door de beelden of herinneringen die de muziek oproept. We willen straks graag van je horen, wat je heeft geïnspireerd.
  2. Gebruik alle materialen van het pakketje in je kunstwerk. Je bent er verder volstrekt vrij, in hoe je dat doet. Je mag het materiaal uit elkaar halen, elkaar zetten, verbeteren, verbergen, verven, naaien, borduren, lijmen, schroeien. Je mag driedimensionaal werken, of in het platte vlak.
  3. Eigen materialen toevoegen? Ja, dat is toegestaan, maar – let op! – niet meer dan 20% van het totaal gebruikte materiaal. Recycle zoveel mogelijk.

Hoe verder?

Als je werk af is, maak dan verschillende foto’s van je werk – en kies de beste foto uit. Die foto ga je uploaden naar onze website – gebruik daarvoor de instructies die we je in de bevestigingsmail hebben gestuurd. Je foto komt in de CCC galerij op de webpagina.
De jury en het publiek beoordeelt je werk op basis van de foto die je hebt gemaakt. Zorg dus dat-ie van goede kwaliteit is! Let erop dat de foto scherp is en goed belicht. Gebruik het liefst daglicht, maar zet je werk niet half (of helemaal) in de zon. Is je werk driedimensionaal? Kies dan de beste kant. Het hele object moet zichtbaar zijn. Stuur dus geen detailfoto op.

Wanneer je klikt op de link die je in de bevestigingsmail hebt gekregen, zorg dan dat je het fotobestand onder handbereik hebt. Daarnaast vragen we je om je naam en e-mailadres*. Als je ander materiaal hebt gebruikt in je werkstuk, dan vragen we je hier ook om te vertellen, welke. En last but not least: vertel kort wat jouw inspiratie was om dit werk te componeren!

Wat kun je winnen?

De jurywinnaar van de Creative Challenge Contest krijgt een 1-daagse DIY Textile School workshop naar keuze.  De publiekswinnaar kan een cadeaubon van DIY Textile School van €40,- tegemoet zien. Gaaf, toch? Doe mee en laat je creativiteit barst uit!

Dit zijn de belangrijke data:
• Zondag 4 oktober: deadline voor het insturen van een foto van je werk;
• Maandag 5 oktober t/m zondag 12 oktober: stemmen door bezoekers van de website;
• Maandag 13 oktober: bekendmaking van de winnaars op de site.

*) Als je werk inzendt, wordt je naam (niet je emailadres) vermeld bij de foto van je werk; beiden worden gepubliceerd op de website van DIY Textile School. Deze informatie kan door DIY Textile School (maar alleen in het kader van de Creative Challenge Contest) ook worden gebruikt op social media. Je emailadres hebben we nodig voor als je hebt gewonnen. Er wordt verder geen informatie gedeeld met derden.