DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Creative Challenge Contest 2 Gallery

De jury heeft een keuze gemaakt en de publieksstemmen zijn geteld! Er zijn twee winnaars: De winnaar van de juryprijs is Anne Marijke Spijkerboer met het werk ‘Niet in Grootse Dingen’. De publieksprijs is gegaan naar Odile von Heyden met ‘Aarde’ met 165 stemmen. De winnaars krijgen via e-mail bericht over hun prijs. Alle deelnemers hebben feedback gekregen op het werk wat zij ingezonden hebben.

‘Niet in Grootse Dingen’ door Anne Marijke Spijkerboer

‘Aarde’ door Odile von Heyden

Hieronder zie je het overzicht van alle deelnemers die een foto hebben ingezonden. Het is niet meer mogelijk om te stemmen. Wanneer je op een afbeelding klikt ga je naar de pagina met een beschrijving die de maker heet toegevoegd. Op die pagina kan je ook een vergroting openen van het werk.

Volgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Titel: Katari Tekakwitha
Inzender: soepnel
Votes: 35

Categorie: Katari Tekakwitha
Views: 381
Beschrijving:

De inspiratie voor mijn werkstuk heb ik gehaald uit het leven van Katari Tekakwitha en ook uit de kleuren en het dessin van de materialen die ik toegestuurd kreeg.

Ik heb alle geleverde stoffen gebruikt, sommige motieven uitgeknipt en de effen bruine stof in vorm geknipt en geverfd. Voor de ondergrond heb ik fiberfill gebruikt en daarna het werkstuk gequilt en geverfd met krijt en textielverf. Hierna heb ik de losse motieven erop gestreken.

Met mijn werkstuk wilde ik haar lijden, haar eenzaamheid maar ook de kracht die ze haalde uit haar geloof en de natuur laten zien.

Het lijden van Katari Tekakwitha, het “door haar te dragen kruis” van ziekte en dood, van haar ballingschap en van haar eenzaamheid heb ik letterlijk verbeeld d.m.v. het kruis in mijn werkstuk. Ik heb het bewust centraal tussen de bomen geplaatst, enerzijds om haar eenzaamheid te benadrukken en anderzijds om haar liefde voor de natuur te laten zien. Het kruis symboliseert tegelijkertijd haar geloof.
Dat ze rust vond in de natuur heb ik willen verbeelden door de klimop om het kruis, alsof ze na haar dood omarmd wordt door de natuur.

De wortels hebben bewust een prominente plek in het stuk gekregen. Zij staan symbool voor de kracht die Katari haalde uit de natuur. Voor mij staan ze ook symbool voor de verwevenheid tussen de mens en de natuur. Als je als mens losraakt van de natuur, raak je los van je wortels en daarmee uiteindelijk van jezelf.


Comments:
Er zijn geen reacties.
U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven!
Inloggen
Registreer