DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Creative Challenge Contest 2 Gallery

De jury heeft een keuze gemaakt en de publieksstemmen zijn geteld! Er zijn twee winnaars: De winnaar van de juryprijs is Anne Marijke Spijkerboer met het werk ‘Niet in Grootse Dingen’. De publieksprijs is gegaan naar Odile von Heyden met ‘Aarde’ met 165 stemmen. De winnaars krijgen via e-mail bericht over hun prijs. Alle deelnemers hebben feedback gekregen op het werk wat zij ingezonden hebben.

‘Niet in Grootse Dingen’ door Anne Marijke Spijkerboer

‘Aarde’ door Odile von Heyden

Hieronder zie je het overzicht van alle deelnemers die een foto hebben ingezonden. Het is niet meer mogelijk om te stemmen. Wanneer je op een afbeelding klikt ga je naar de pagina met een beschrijving die de maker heet toegevoegd. Op die pagina kan je ook een vergroting openen van het werk.

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Titel: Durga, vuur en passie
Inzender: Petra Kleinendorst
Votes: 2

Categorie: Durga
Views: 429
Beschrijving: Durga is de hindoe-moedergodin, zij die moeilijk benaderbaar is, de ontoegankelijke, zij die de strijd met de demonen aangegaan is, en ze heeft overwonnen, zij die symbool staat voor de innerlijke strijd van de mens, zij die haarzelf toebehoort, zonder angst, zonder ongeduld, zij die met haar wapens het kwaad overwint door het goede. Ze wordt afgebeeld met een leeuw of een tijger die haar bondgenoot is in het gevecht tegen het kwaad. Haar wapens, waaronder een lotusbloem, een discus, een bliksemflits, een pijl-en-boog, een knuppel, een schild en zwaard, een drietand en een schelp, staan symbool voor de goede krachten om in het leven het goede te laten overwinnen. Deze goede krachten zijn o.a. energie, rechtvaardigheid, onverschrokkenheid, moed, passie, leiderschap, liefde, zelfbeschouwing, opoffering, evenwicht, puurheid, positiviteit, vergeving, wijsheid,… Daarom wordt ze afgebeeld met 8, 10 soms 20 armen, zoveel als ze nodig heeft voor de strijd. Het derde oog staat voor vuur en kennis, de drie ogen tezamen voor het verleden, heden en de toekomst. Ik heb Durga afgebeeld als een rode zon, die vol passie opstijgt uit de lotus die op een donkere basis staat. De gouden stralen zijn de armen waarin de krachten beschreven staan die je tot verlichting van jezelf kunnen brengen. De bovenkant van het werkstuk is licht en fleurig, als tegenhanger van de donkere onderzijde. De leeuw/tijger is neutraal uitgebeeld, met kleuren als een tijger en manen als een leeuw, waaruit blijkt dat het altijd goed is om een bondgenoot te hebben, ongeacht wie of wat het is. Ik heb genoten van de zoektocht naar Durga, er over na te denken en te puzzelen hoe ik dit het beste uit kon beelden met de stofjes die ik had gekregen. Het zijn stofjes die ik zelf niet gauw zou gebruiken, zo elastisch en dun. Hier heb ik ook weer van geleerd. Al met al ben ik redelijk tevreden met het resultaat.

Comments:
Er zijn geen reacties.
U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven!
Inloggen
Registreer