DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Creative Challenge 2022

Uitleg en spelregels

No photo has been submitted for the contest. Be the first!

Voor slechts 10 euro kun je een Creative Challenge pakket kopen. Wees creatief in je eigen tijd en tempo en veel plezier! Maar… Je kunt de uitdaging ook aangaan! Ga met het pakket aan de slag (lees de regels hieronder) en maak er iets moois mee, geïnspireerd op de korte karakteristieken die je in het pakket vindt (of door je eigen onderzoek). Maak een foto van je creatie, stuur die naar ons toe en koop dan voor €10 euro een plaats in de competitie. De jury beoordeelt alle inzendingen en geeft je feedback op jouw bijdrage. En als je de winnaar bent, krijg je de €10 terug, mét een klein cadeautje! Je doet officieel mee aan de wedstrijd wanneer je je afbeelding vóór 15 juli inzendt op deze pagina.

Het upload formulier is hierboven zichtbaar wanneer je bent ingelogd met de gegevens waarmee je ook je pakketje besteld hebt. 

Op de link reserveer je vervolgens voor €10 een plaats in de wedstrijd (en voor feedback van de jury). Nadat we het werk hebben beoordeeld en de winnaar hebben geselecteerd, sturen we feedback naar iedereen die deze optie heeft gekocht.

 Je hebt tot 15 juli om een foto van je werk in te sturen. 

 Er zijn een paar regels:

  1. Lees de korte karakteristiek van de liedje of inspirator die gaat over jouw pakket en laat je inspireren, ga op onderzoek uit, wees nieuwsgierig! We willen straks namelijk graag van je horen, wat je heeft geïnspireerd.
  2. Gebruik alle materialen van het pakketje in je kunstwerk. Je bent er volstrekt vrij in, hoe je dat doet. Je mag het uit elkaar halen, opnieuw in elkaar zetten, verbeteren, verbergen, verven, naaien, borduren, lijmen, schroeien. Je mag driedimensionaal werken, of in het platte vlak. De afmetingen moeten minimaal 30 x 30 x 30 cm zijn maar groter mag ook.
  3. Eigen materialen toevoegen? Prima, maar – let op! – niet meer dan 20% van het totaal gebruikte materiaal. Recycle zoveel mogelijk.

 Dit zijn de belangrijke data:

  • 15 juli 2022: deadline voor het insturen van je werk;
  • 25 juli 2022: bekendmaking van de winnaars op de site en via email.

* Als je werk inzendt, wordt je naam (niet je emailadres) vermeld bij de foto van je werk; beiden (je naam en de foto van je werk) worden gepubliceerd op de website van DIY Textile School. Deze informatie kan door DIY Textile School  (maar alleen in het kader van de Creative Challenge Contest) ook worden gebruikt op social media. Je emailadres hebben we nodig voor als je hebt gewonnen. Er wordt verder geen informatie gedeeld met derden.

Informatie over de pakketten

Ancient Inspirators

We hebben, zeker in deze tijd, allemaal behoefte aan een stip op de horizon. Iets om naar uit te kijken, aan te bouwen of naar toe te werken. En een goede gids is daarbij voor velen erg welkom. Zolang de mensheid bestaat, heeft zij zich gewend tot hogere machten om voorspoed te brengen, onheil af te wenden en troost te geven in moeilijke tijden. Wij hebben er nog 4 inspirators en wij nodigen je uit om met één daarvan aan de slag te gaan.

We hebben verschillende pakketjes gerecycled textiel gemaakt waarbij elk pakket de naam van een spirituele gids heeft. Aan jou de uitdaging om dit materiaal een nieuw leven te geven als  kunstwerk. Wie spreekt jou het meest aan – en waarom? Gebruik je intuïtie, de geschiedenis en je gevoel.

Oude liedjes

Muziek kan een inspiratie of een ontsnapping zijn wanneer dat nodig is. Muziek is goed voor de ziel en kan helende effecten hebben. We kozen uit drie verschillende nummers: Celebration, Brandend Zand en Take a Chance. Luister naar het nummer van de YouTube-link hieronder en laat het nummer jou en je kunst inspireren. De pakketjes zijn uit gerecycled textiel gemaakt waarbij elk pakket de naam van een oude liedje heeft. Aan jou de uitdaging om dit materiaal een nieuw leven te geven als  kunstwerk.

‘Take a chance on me’ zong ABBA in 1978. Laat je uitdagen door dit pakket met een knipoog naar de jaren ’70. Dit pakket hebben we met een oranje en met een bordeaux kleuraccent dus waag een kans. Zing en dans nog een keer mee. 

 ‘Brandend zand en een verloren land…’ werd door Anneke Grönloh een hit 1962. Laat je vervoeren naar dramatische stranden en onmogelijke liefdes… We vonden nog een filmpje. 

‘Celebration’ van de Amerikaanse band Kool & The Gang hoorde je vaak op de radio in 1980 maar haalde net niet de nummer 1. Maar misschien bouw jij een feestje met dit pakket dat een topnotering verdient. Kijk nog eens naar de videoclip. 

Vergeet niet ook de Creative Challenge 2022 Deelname mee te bestellen als je met de wedstrijd wilt meedoen.