DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

3D met Tyvek: Zentangle Inspired Artefacts

Een 3D-kunstwerk maken met tyvek? Dat gaat prima! Want Tyvek is méér dan een soort stevig papier. Het is een hittegevoelig materiaal dat zich uitstekend leent om objecten mee te maken met een grillige, organische vorm. Voeg aan je tyvek organza en kleur toe en – voila! In deze workshop ga je een of twee zulke artefacten maken.

Je hebt alle ingrediënten voor een intrigerend 3D object met een doorleefd uiterlijk gecreëerd.

Ter inspiratie gebruiken we Zentangle®: een kunstvorm en meditatieve tekentechniek. Een zentangle is eenvoudig te tekenen: je maakt patronen met simpele, herhalende lijnen. Met zentangle creëer je prachtige abstracte kunst.

Programma Dag 1

Je maakt kennis met het materiaal Tyvek. We gaan het met name verven en vervormen. Dit laatste doe je met strijkijzer, heatgun en houtbrandapparaat. Al experimenterend creëer je verschillende effecten.

Na de lunch leer je werken volgens de zentangle methode; hiermee maak je vervolgens je eigen ontwerp. Tekenervaring is niet vereist.

Dag 2

We maken een ‘sandwich’ van verschillende lagen Tyvek en organza. Daarna ga je aan de slag met de verschillende hittetechnieken om je eerste 3D object te maken.

Bij de volgende stap borduur je op je tweede ‘sandwich’. Daarna vorm je je tweede 3D object. Aan het eind van de workshop ga je dus met twee verrassende objecten huiswaarts!

En mocht het niet lukken om beide objecten helemaal af te krijgen: niet getreurd! Aan het eind van de workshop hebt je alle kennis in huis om ze thuis af te maken.

Benodigde Vaardigheden

De workshop staat open voor zowel beginnende als gevorderde naaisters. Het resultaat hangt uiteraard af van je eigen interesse en vaardigheden.

Data

Inschrijven voor 22 augustus
vrijdag & zaterdag 30 & 31 augustus 2019

Tijd

10.00 – 16.00 uur. Er is een lunchpauze.

Locatie

DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Docent

Josien Eulderink

Kosten

  • €175 voor twee dagen inclusief btw en materiaal kosten.
  • Inclusief koffie en thee. Cursisten nemen hun eigen lunch mee.

175,00

Benodigde materialen

Neem je eigen schort en handschoenen mee.

This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.