DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Visleer Intensief

In deze ééndaagse intensieve workshop leer je prachtig, sterk, zacht en soepel leer maken van vishuid!
Visleer kan heel “oer” zijn, maar met name zalmleer heeft ook iets uitgesproken chics. Het lijkt op slangenleer. Je kunt het prima verwerken in kleding, tassen en sieraden. In wat grotere oppervlakken maar ook als bijzonder detail. Het is veelzijdig en goed te verwerken: Je kunt het knippen, naaien , plakken, verven.
Modern en praktisch aan visleer maken is dat je het met geheel duurzame ingrediënten (plantaardige olie, ei, zeep of wilgenbast) kunt looien. Je kunt er – op kleine schaal – zelfs prima in de keuken mee aan de slag.

En wees gerust: visleer ruikt niet meer naar vis.

Programma

De Intensieve Workshop Visleer biedt op één dag drie natuurlijke looimethoden, die elk een ander effect hebben op de structuur en kleur van het leer. Eindbewerkingen krijgen veel aandacht, omdat daar de kwaliteit van je leer van afhangt. We werken met mooie grote zalmhuiden, met een uitstapje naar een kleinere vissoort. Bij de meeste methoden heeft het looiproces wat langere tijd nodig; reken dus op enig nawerk thuis om je mooie zalmleer ‘af’ te krijgen.
De workshop is inclusief vissenhuiden, beschrijvingen van de toegepaste looimethoden, evenals van enkele kleurmogelijkheden en afwerkingen, als basis voor verdere avonturen met dit bijzondere ambacht!

Data

zaterdag, 18 mei 2019

Er zijn momenteel geen plaatsen meer beschikbaar in deze cursus. Je kunt je met onderstaand formulier op de wachtlijst laten zetten voor het geval er een plek vrij komt.

Zet mij op de wachtlijst voor Visleer Intensief


Abonneer mij op de nieuwsbrief
[recaptcha class:recap]

Tijd

10.00 – 16.00 uur. Er is een lunchpauze. Neem je eigen lunch mee.

Locatie

DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Docent

Adrine Pool

Kosten

€90  inclusief materiaalkosten, handout, koffie en thee.

Benodigde materialen

Een emmertje met deksel, bijvoorbeeld een griekse yoghurtbeker (1 liter) en 2 lege drinkflesjes (0,5 liter), handdoek, en een schort.

This entry was posted in Workshops and tagged . Bookmark the permalink.