DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Stitch Art Machinaal 2020

Tijdens deze vierdaagse cursus verkennen we Vrij Machinaal Borduren, waarin experimenteren met stiksels voorop staat. We creëren effecten en contrast met een ruim arsenaal van garens, stoffen en technieken. Het doel: een spannend kunstwerk!

Programma

We creëren effecten en contrast met een ruim arsenaal van garens, stoffen en technieken. Het doel: een spannend kunstwerk!

In iedere les ligt de focus op een specifiek aspect, zoals lijn, kleur en textuur. Deze worden onder meer toegelicht met lichtbeelden van inspirerende voorbeelden van modern machinaal borduurwerk van gerenommeerde textielkunstenaars.

We werken op diverse ondergronden. Met het stikken op linnen, velours of een quiltlaag bereiken we stevige effecten. Als contrast creëren we fijne transparante effecten door te stikken op organza, scrim of een wateroplosbaar vlies.
Voor extra effecten behandelen we ondergronden met eenvoudige surface design technieken.

Al deze technieken worden niet lukraak toegepast. In de lessen gaat veel aandacht uit naar het proces van ontwerpen: het verzamelen van beeldmateriaal, schetsen, collages en proefjes maken, en dit vertalen in vrij machinaal stiksels. Ook het bijhouden van een schets- of kunstenaarswerkboek speelt een belangrijke rol in het creatieve proces.

Aan het einde van iedere les krijg je een opdracht om thuis uit te voeren.

Voorkennis

Basisnaaien met de naaimachine

Data  Inschrijven tot 6 september

4 woensdagen-  16 september, 21 oktober, 18 november, 16 december 2020

Er zijn momenteel geen plaatsen meer beschikbaar in deze cursus. Je kunt je met onderstaand formulier op de wachtlijst laten zetten voor het geval er een plek vrij komt.
Zet mij op de wachtlijst voor Stitch Art Machinaal 2020

Abonneer mij op de nieuwsbrief


Tijd

10.00-16.00 met lunch pauze. Studenten nemen eigen lunch mee.

Locatie

DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Docent

Cherilyn Martin

Kosten

€390 voor alle dagen. Inclusief koffie & thee

Benodigde materialen

Het beste is op je eigen naaimachine (met stopvoet) te werken om je machine beter te leren kennen. Maar wij hebben genoeg Bernina naaimachines voor de mensen die hun eigen machine niet kunnen of willen meenemen.

This entry was posted in Workshops and tagged . Bookmark the permalink.