DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Rites of Passage – Overgangsriten

Tweedaagse workshop – Naarmate we ouder worden, verandert er veel. Ons lichaam verandert bijvoorbeeld. En onze leef- en kledingstijl. Maar ook de rollen die we spelen in de samenleving en binnen de familie. We kunnen ons daartegen verzetten, het zo lang mogelijk negeren of erin meegaan.

Maar zelden kijken we écht met liefde en respect naar wie we zijn geworden, wat we hebben geleerd en bereikt. En hoe we verder willen.

Rites of passage is een twee- of driedaagse workshop voor oudere*) vrouwen over transformatie, waarin we:
– met respect en waardering terugkijken naar waar we vandaan komen;
– afscheid nemen van wat ons niet meer dient;
– de krachtige kanten claimen van wie we nu zijn (niet wat anderen willen wie we zijn);
– deze nieuwe inzichten en wijsheid integreren in ons leven.

In deze workshop komen we samen om naar elkaars verhalen te luisteren, onze waarheden te spreken en te creëren vanuit het hart. Daarbij maken we gebruik van technieken uit de beeldende kunst, met name textiel en mixed media. Het creatieve werk helpt om in dieper met onszelf in contact te komen.

Eer je authentieke zelf door te lachen, schrijven, tekenen, reflecteren, werken met je handen én je hart om zo jezelf weer te ontdekken.

Voor de duidelijkheid: we zijn geen therapeuten. Deze workshop is een plek en gelegenheid om vreugde en plezier te vinden in creativiteit, met elkaar. Want leven doe je niet alleen.

We gebruiken verschillende technieken: hand- en vrij borduren, verschillende druk-technieken en surface designs. Daaruit creëren we een geheel volgens de principes van ontwerp. Je krijgt feedback zodat je je verder kunt ontwikkelen Je eindresultaat kan een afgewerkt wandtapijt, een leporello boek of een 3D kunstobject zijn.

Het is mogelijk om deel te nemen aan een derde dag: de ‘terugkom’-dag om de eindresultaten te bespreken en te kijken hoe jij verder wilt.

Voor wie
*) Deze workshop is voor 10 vrouwen van 50 – 90+ die (weer) een nieuwe levensfase zijn ingegaan en daar iets moois van willen maken: Creatieve vernieuwing, nieuwe inzichten over goed leven en iets voor jezelf en anderen kunnen betekenen. De leeftijdsgroep is bewust ruim gekozen. Want hoe oud of jong je ook bent: in elke fase kunnen we van elkaar leren. Kom met een goed humeur, wees bereid om out-of-the-box te denken. De (vooraf) gevraagde materialen en je (vooraf gemaakte) huiswerk.

Wanneer

Zaterdagen 18 & 25 november 2023

(derde dag optioneel op zaterdag 16 december)

Omdat we in een kleine groep werken en het aantal plekken beperkt is, is het de bedoeling om deze workshop vaker te organiseren. Laat ons weten als je op de hoogte gehouden wilt worden!

Tijd
10.15 – 15.30 uur met een lunchpauze. Vanaf 9.45 uur ben je welkom.

Kosten
€ 135,- voor 2 dagen. Er is veel materiaal aanwezig, maar we vragen je om zelf ook een aantal dingen mee te nemen. De materiaallijst en het in te vullen Rites of Passage werkblad kun je hier downloaden.

Hier kun je je inschrijven

Waar
Robert Kochplantsoen 19, 1097 GG Amsterdam (Routebeschrijving vind je onder ‘contact’.)

This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.