DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Mixed Media 2.0

Geannuleerd. Nieuwe datum volgt binnenkort. In Mixed Media 2.0 verlaten we de gebaande paden en onderzoeken we individueel en gezamenlijk nieuwe wegen. Je leert de mogelijkheden van nieuwe materialen – mogelijkheden die inherent zijn aan de eigenschappen van die materialen. Je volgt daarbij niet een door de docent vooraf uitgestippelde route: je leert door zelf te experimenteren.

In de lessen krijg je handige tips en ideeën over wat er mogelijk is met de verschillende (nieuwe) materialen. Maar je gaat ook zelf onderzoeken. Zo leer je niet alleen nieuwe technieken, je textielkunst wordt er ook verrassender en origineler door.

In Mixed Media 2.0 gaat het niet om ‘het eindproduct’, maar om het proces van ontdekken, leren en delen. Je loopt je eigen pad: dat van de kunstenaar. Dat gaat gepaard met onzekerheid! Maar uiteindelijk krijg je daardoor méér vertrouwen in jezelf dan wanneer je afhankelijk bent van een leraar die je vertelt wat je kunt doen en hoe.

Sla nieuwe wegen in! Leer nieuwe technieken en creëer verrassende fiber art in een vrolijke en inspirerende omgeving.

Ontdek de mogelijkheid met nonwoven synthetische materialen zoals Vlieseline CS 800 & 500 (Lutrador), Tyvek, Evolon en meer.

Programma

Opbouw van de cursus:
– We beginnen met het aanbrengen van (nieuwe, eigen) ontwerpen op linoblokken. Daarmee printen we met transferverf ritmische patronen op nonwoven synthetische materialen. Daarna werk je in lagen met verschillende materialen zoals organza, lutrador, tyvek en evolon.
– Een volgende stap is je ontwerp bewerken met metaalfolies, metaaldraden, hittegevoelig draad en andere innovatieve producten. Daarbij maken we gebruik van strijkijzers, heatguns en soldeerbouten om de materialen te vervormen of veranderen.
– Er is ruimte voor handborduren om je werk te verfraaien.

Elke week ga je naar huis met een ontwikkelingsopdracht waarin je jezelf verder uitdaagt. De uitkomsten van je thuisexperimenten komen in de les daarop weer aan de orde.

Toelatingseisen

Het is best als je eerste de Mixed Media & Surface Design cursus hebben gedaan maar het is niet noodzakelijk. Een aantal technieken die daar zijn geïntroduceerd, kun je ook gebruiken in Mixed Media 2.0.

Data – Inschrijven tot en met 18 okt

4 donderdagen: 25 oktober, 8, 22, november, 6 december 2018

Tijd

10.00 – 16.00 uur. Er is een lunchpauze.

Locatie

DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Docent

Ginni Fleck

Kosten

  • €340 voor alle dagen inclusief materiaalkosten (verschillende soort stof, divers materialen, verf, gebruik van gereedschap, etc.
  • Het bedrag is inclusief koffie en thee. Cursisten nemen hun eigen lunch mee.

Materiaalijst

Neem mee voor de eerste les: schort en notitieboekje. Handig thuis om te hebben: heatgun, brandstiftpen, linoguts (allemaal te kopen in onze webshop).

mm_20_dsc_9998 mm20_dsc_9979 mm20_dsc_9991

 

This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.