DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Borduren en Papier Laminatie

Ooit aan gedacht om borduren te combineren met papier? Papier kan die unieke toevoeging zijn aan geborduurd textiel waar je naar op zoek bent. In deze inspirerende workshop maak je kennis met de ongelooflijke veelzijdigheid van het gebruik van gedrukte beelden op textiel.

English

Een techniek waar we volop gaan focussen is papierlaminatie op textiel. Paper lamineren maakt het mogelijk om papier op te nemen met textiel op verschillende manieren.

In deze workshop leer je verschillende manieren om afbeeldingen van papier op textiel te lamineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gladde of juist ruwer uitziend oppervlak. Foto’s kunnen geheel of gefragmenteerd op textiel worden gelamineerd. Daarnaast gebruiken we metallic folie om je werk wat extra bling te geven!

Je kunt je eigen foto’s gebruiken (alleen laserprint), of beelden en tekst van oude boeken of kranten. Ook gelliplate prints van de Doe een Date met Gelliplate zijn geschikt. (Combineer deze workshop met de Doe een Date met Gelliplate en krijgt €10,- korting.)

Nadat we de beelden op textiel gelamineerd hebben, gaan we erop borduren – met de hand of met de naaimachine – om met een fantastisch, spannend en gelaagd kunstwerk naar huis te gaan.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het creatief werken met textiel, draad, papier en verf.

Date

Winter – donderdag 25 maart 2021 (nieuwe datum)
Lente – woensdag 17 maart 2021 (VOL)

Er zijn momenteel geen plaatsen meer beschikbaar in de cursus van 17 maart. Je kunt je met onderstaand formulier op de wachtlijst laten zetten voor het geval er een plek vrij komt.

Zet mij op de wachtlijst voor Borduren en Papier Laminatie

  Abonneer mij op de nieuwsbrief


  Time
  10.00 – 16.00. There is a lunch pause.

  Location
  DIY Textile School
  Tussen de Bogen 36
  1013 JB Amsterdam

  Teacher
  Ginni Fleck

  Cost
  €85 inclusive tax.
  Includes coffee and tea. Students are to bring their own lunch.

  This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.