DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Eerst Doen dan Denken

Geef je creativiteit een turbostart! Doe met ons mee met dit tweedaagse creatieve lab. Bevrijd de kunstenaar in jezelf. Doorbreek innerlijke blokkades, leer nieuwe technieken en groei als kunstenaar. Leer je de beginselen van creatief ontwerpen.
Kunst gaat niet om een zo ‘mooi’ mogelijk ‘resultaat’. Integendeel. ‘Volmaakt’ willen zijn, is de perfecte manier om verlamd te raken. Wij gaan de vrijheid nemen om dingen uit te proberen en te kijken wat werkt, en waarom. Door eerst te maken, dan te veranderen, te verknippen of vervormen en delen vervolgens op de één – of andere! – manier weer in te passen in een nieuwe, verrassende creatie.

Wij gaan de vrijheid nemen om dingen uit te proberen en te kijken wat werkt, en waarom

Programma

Tijdens de workshop leer je werken met verschillende technieken: zoals gelatine printing, sjablonen, stempelen. Je gaat experimenteren met mixed-media. Met de natuur als inspiratiebron creëer je collages van gelaagd papier, stof, verf en borduurwerk.

De workshop bestaat uit drie fases:

Constructie en mark-making– Met de natuur als muze creëren we onze eigen patronen en dessins. We beginnen met mark-making als onderdeel van design. We gaan vlug en verwoed experimenteren. We combineren speelse activiteiten met zorgvuldig getimede oefeningen.

Deconstructie – Het werk dat we zelf hebben gecreëerd, wordt nu de basis: Met knippen en scheuren en werken in lagen en speelse oefeningen breek je door je angst voor ontwerpen heen. Met behulp van camera design train je jezelf om variaties en verschillende mogelijkheden te leren zien, terwijl je tegelijkertijd de voortgang van het creatieve werk vastlegt.

Reconstructie – We creëren opnieuw verscheidene (collage) composities in verschillende formaten, met de inzichten die je in de vorige fase hebt opgedaan. Je kunt nu doelbewuster ontwerpen. Je begint te zien wanneer je méér met minder doet. Aan het einde van de dag heb je een eigen Art Journal / werkboek en verscheidene mixed-media collages.

Vereiste voorkennis

Geen

Datum
Lente – donderdag 18 & Vrijdag 19 maart 2021Tijd

10.00 – 16.00 uur. Er is een lunchpauze

Locatie

DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Docent

Ginni Fleck

Kosten

€ 195,00- lessen inclusief btw en materialen. Het bedrag is inclusief koffie en thee. Cursisten neem hun eigen lunch mee. Neem ook een schort, een object uit de natuur en je favoriete spreuk of gedicht mee.

This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.