DIY Textile School

Hier vind je inspiratie

Aan de slag met Solufix

Heb je wel eens met solufix gewerkt? Of met andere wateroplosbare stoffen? De unieke eigenschappen maken dat je meer kan doen met gelaagdheid en transparantie. Leer in een halve dag hoe je een kunstwerk kunt maken met solufix!

Compositie 2.0
Bedenk en maak je eigen compositie. In een creatieve sfeer en onder inspirerende en deskundige begeleiding.

Solufix helpt je om op een leuke en spontane manier beeldend werk te maken. Met wateroplosbare stof kun je transparante, kantachtige stoffen creëren. De transparantie van werk gemaakt met behulp van Solufix werkt prachtig met licht. Als je het verwerkt in ander werk, voeg je extra gelaagdheid toe.

Er zijn verschillende soorten wateroplosbare stoffen – Solufix is er een van. Tijdens de workshop leer je meer over de de verschillende eigenschappen van diverse wateroplosbare stoffen, maar we gaan aan de slag met Solufix. Solufix is een zelfklevend borduurvlies. Het heeft een kleverige kant en daar maak je je composities op – handig als je collages wilt maken en als je controle wilt houden waar je stoffen en draden wilt hebben. Het vlies en de lijm spoel je later weg met koud water. Solufix is bij uitstek geschikt om prachtig open, transparant werk te maken.

Op deze dag maak je je eigen, volstrekt eigen, persoonlijke ontwerp, vanaf de basis: een tekening of schets die je zelf maakt. Heb je daar weinig of gene ervaring mee? Geen probleem! Je krijgt leuke tips & tricks over hoe je een goede tekening maakt als basis voor het ontwerp dat je zelf gaat uitvoeren.

Aan het einde van de workshop ga je met je eigen, unieke werkstuk naar huis.

We gaan aan de slag met transparante stoffen als tule en organza. Daarmee leg je de basis van je compositie op Solufix. Met vrij borduren op de naaimachine worden de verschillende onderdelen definitief met elkaar verbonden. De Solufix wordt uiteindelijk opgelost in water. Kennis van vrij borduren op de naaimachine is handig, maar niet noodzakelijk. Met een paar aanwijzingen kun je er al heel snel mee aan de slag.

Alle materialen en machines zijn beschikbaar op de school.

Datum: dinsdag, 6 november 2018

Tijd: 10.30 – 14.30 uur.
Er is een korte lunchpauze.

Locatie
DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Docent
Ginni Fleck

Kosten
• €65 inclusief btw. Inbegrepen zijn de basismaterialen – (eventueel extra materiaal om thuis mee aan de slag te gaan, kun je bij DIY ook aanschaffen). Naaimachines aanwezig.
• Inclusief koffie en thee. Cursisten nemen hun eigen lunch mee.

This entry was posted in Workshops. Bookmark the permalink.